top of page

Activiteiten

De woonassistenten en vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten. Van het sociale-, culturele activiteiten tot groepslessen beweging en valpreventie. Hier vindt u alvast een overzicht:

 • koffiemoment op maandag ochtend

 • gemeenschappelijke kruidentuin

 • lokale sprekers, muzikanten,... 

 • aperitief op woensdag avond

 • groepsles in de fitnes

 • jaarlijkse familie BBQ*

 • petanque, sjoelen

 • bingo*

 • ...

​Al deze activiteiten worden kosteloos aangeboden door Residentie Jacobsmarkt. Activiteiten aangeduid met * worden aan bescheiden meerprijs aangeboden.  

  

Het Salon

In het Salon kan je terecht voor een leuke babbel met je buren, vrienden en familie. De koffie, thee, water, bier en wijn zijn er gratis. Tijdens de openingsuren van de Koeiketel kan je verschillende kleine versnaperingen met een drankje bestellen. Bij goed weer heb je de mogelijkheid om buiten op het terras te genieten van de tuin.

Noodoproepsysteem

Residentie Jacobsmarkt heeft een inwonende woonassistent die samen met het team van thuisverpleging Sana de noodoproepen verzorgt. 

Het noodoproepsysteem kan worden aangepast op de persoonlijke nood van de bewoner. Denk bijvoorbeeld aan:

 • valdetectie

 • het oproepen van eigen verpleegkundigen

 • bijkomstige noodknoppen

 • sociale controle

 • …  

Voor meer informatie over Thuisverpleging Sana, kijk zeker eens op de website

DSCF2494-HDR_edited.jpg

Restaurant de Koeiketel

Residentie Jacobsmarkt kent een inpandig restaurant. Onder de vleugels van Alex Verhoeven brengt het team van restaurant de Koeiketel verse gerechten op tafel.


Bewoners kunnen dagelijks genieten van een drie gangen menu aan de schappelijke prijs van 15 EUR. Aangepaste maaltijden, maaltijden op de kamer zijn tevens mogelijk. 

Kruidentuin

Om de voordelen van de stad te hebben hoef je het groene niet op te geven! Naast onze prachtige tuin is er op het 4de verdiep een kruidentuin. De kruiden die daar groeien staan volledig ter beschikking van onze bewoners en het restaurant. 

Mia staat jullie volledig bij tijdens het planten, onderhouden. Samen met restaurant de Koeiketel worden er eenvoudige, smakelijke recepten bedacht in functie van de oogstperiode van elk kruid.  

Fitnesruimte

Residentie Jacobsmarkt heeft op het 4de verdiep een volledig uitgeruste fitnessruimte. Je kan hier altijd terecht om te sporten/ bewegen met professioneel materiaal. Heb je vragen over de toestellen of oefeningen? Dan kan fitnesscoach Thomas je steeds verder helpen.


Bij revalidatie kan je de kinesist steeds thuis uitnodigen op de residentie. Alle nodige materialen zijn aanwezig, inclusief een professionele massagetafel en rolstoel toegankelijke armfiets.  

Petanque baan

Het tornooi petanque of jeux de boule is één van de vaste zomeractiviteiten in de tuin. Uiteraard krijgt iedere bewoner de kans om wat extra te oefenen of een spel petanque te spelen met familie en vrienden. Naast het tornooi is de petanque baan vrij toegankelijk voor bewoners. De nodige speelsets kunnen worden uit geleend bij de balie.

Wellness

Wil je eens in alle comfort ontspannen met eventuele familieleden?  Zoek dan niet verder! Residentie Jacobsmarkt  heeft een Sauna, Hammam en zonneterras. 

Je kan het welness moment ten allen tijden opvragen bij de woonassistenten. Zij zorgen voor de juiste temperatuur, de nodige kamerjassen, handdoeken, en teenslippers. Indien gewenst kan er gezond hapje, drankje genuttigd worden, om zo het wellness gevoel compleet te maken. 

Diensten: Diensten
bottom of page